Συλλογή
Πανέξυπνα πλάσματα
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ένα λαμπρό ντεμπούτο για την απίθανη φιλία μιας χήρας με ένα γιγάντιο χταπόδι του Ειρηνικού που διαμένει απρόθυμα στο τοπικό ενυδρείο – και για τις αλήθειες που τελικά ανακαλύπτει για την εξαφάνιση του γιου της πριν από τριάντα χρόνια. Μετά τον θάνατο του συζύγου της, η Tova Sullivan άρχισε να δουλεύει ως καθαρίστρια στη νυχτερινή βάρδια στο ενυδρείο του Sowell Bay.

Το να έχει κάτι να ασχολείται τη βοηθάει να τα βγάζει πέρα – αυτό άλλωστε κάνει από τότε που ο γιος της ο Erik εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στα δεκαοκτώ του πριν από τριάντα χρόνια.

Στο ενυδρείο, η Tova γνωρίζει τον στριμμένο Marcellus, ένα γιγάντιο χταπόδι του Ειρηνικού.

Ο Marcellus ξέρει περισσότερα απ’ όσα φαντάζεται κανείς μα ούτε που θα του περνούσε απ’ το μυαλό να σηκώσει ένα από τα οκτώ του πόδια για τους δεσμώτες του – ώσπου, απροσδόκητα, δημιουργεί μια φιλία με την Tova. Σαν καλός ντετέκτιβ, ο Marcellus συμπεραίνει τι συνέβη τη νύχτα της εξαφάνισης του γιου της Tova.

Και καθώς η στοργή του για τη φίλη του μεγαλώνει, ο Marcellus πρέπει ναχρησιμοποιήσει ό,τι τέχνασμα μπορεί να επιστρατεύσει το ασπόνδυλό του σώμα για να ανακαλύψει την αλήθεια για χάρη της πριν να είναι αργά.

Μετάφραση: Ιλάειρα Διονυσοπούλου

Σχεδιασμός εξωφύλλου: Ρεντουάν Αμζλάν

© 2022, Shelby Van Pelt

© 2022, Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (για την ελληνική γλώσσα)