Εκδόσεις Κάκτος

Για τους Ρωμαίους, η 15η Μαρτίου ήταν γνωστή ως Οι Ειδοί του Μαρτίου και ήταν ημέρα στρατιωτικής παρέλασης αφιερωμένης στον θεό Άρη. Αποφράδα μέρα για τον Ιούλιο Καίσαρα, καθώς στις 15 Μαρτίου του 44 π.Χ. δολοφονήθηκε, επιβεβαιώνοντας τους κακούς οιωνούς που είχε επιλέξει να αγνοήσει. Έτσι, ενώ οι Ειδοί του Μαρτίου συμβόλιζαν αρχικά το ήμισυ, σήμερα μεταφορικά υπονοούν το τέλος.

Οι Ειδοί του Μαρτίου, του Βαγγέλη Παπαδήμα, ακολουθούν τη μοίρα δύο ανθρώπων που διασταυρώνονται σε ένα κομβικό σημείο της ζωής τους – και τραβούν ο καθένας προς τη δική του κατεύθυνση, σε μια αναπόφευκτη πορεία προς τις δικές τους Ειδούς του Μαρτίου. Την ευκαιρία να ακούσουν τους οιωνούς ή να τους αγνοήσουν. Να αλλάξουν τρόπο ζωής και να σωθούν, ή να παραμείνουν ίδιοι και να βαδίσουν προς το τέλος. Να τραβήξουν προς την άνοιξη ή να βυθιστούν στον χειμώνα. Να βρεθούν στα μέσα ή να αντικρίσουν το τέλος.

Μια διήγηση που μέσα από την αφηγηματική της λιτότητα και τη διττή δομή της έρχεται να μας ψιθυρίσει πότε από το ένα αυτί και πότε από το άλλο να μην ξεχνάμε να κοιτάμε τη ζωή μας στα μάτια και να θυμόμαστε πως από τα μέσα έως το τέλος ο χρόνος μπορεί να πετά τόσο γρήγορα όσο ένα χελιδόνι τον Μάρτη…

1

Ξεκίνα να ακούς σε
3 απλά βήματα

  1. Δημιούργησε το λογαριασμό σου εδώ στο jukebooks.gr
  2. Κατέβασε το app σε iOS ή Android
  3. Συνδέσου με τα στοιχεία σου και διάλεξε το πρώτο σου audiobook!